Sinikka Juhola

Jonas Kaufmann

Juhlahetki

 

 

Jonas Kaufmann jumalainen tenori

 

 

Ohjelman otsikko oli My Italy

 

Ensimmäisessä osassa Kaufmann ajeli avoautolla aurinkoisia Välimeren rantoja pittoreskien italialaisten pikkukaupunkien läpi. Samalla hän kertoili suhteestaan Italian kieleen ja kulttuuriin ja musiikkiin tietysti. Valitettavasti hän kertoi englanniksi, jota en hyvin ymmärrä.

Matkan lomassa hän konsertoi jossain pienemmässä salissa ja esitti siellä kaikki italialaiset hitit,

Palaja Sorrentoon, Valoa ikkunassa ym. ja yleisö oli aivan myyty. Hänen asunsa oli arkinen ja rento:

ryppyiset farkut, valkoinen kauluspaita ilman solmiota, tumma kuviollinen takki.

 

Sitten mentiin Milanoon ja tietysti Scala-oopperaan. Siellä piti olla oopperan kunniakkaita perinteitä noudattaen korrekti asu: moitteeton tumma puku, musta rusetti kaulassa, kiiltonahkakengät. Kuultiin aarioita Puccinin oopperoista: Manon Lescaut, Turandot, Lännen Tyttö , Tosca. Toscasta oli mukana iki ihana ”E lucevan le stelle......” , orkesteri aloitti pianissimo harhaillen, etsien, sitten tulivat sanat mukaan ensin myös pianissimo katsellen tähtitaivasta, vähitellen voimistuen epätoivoiseksi forteksi, päättyen voimattomaan alistumiseen. Aaria on aika lyhyt. Sen toivoisi jatkuvan loputtomiin. Yleisö taputti raivokkaasti eikä siitä ollut tulla loppua. Kukkia heiteltiin näyttämölle ja ojennettiin rampin yli. Kaufmann tuli kapellimestarinsa (en muista nimeä) kanssa kiittelemään monta kertaa. Lopulta hän otti rusetin pois kaulastaan merkiksi, että nyt lopetetaan.

 

Esitys oli Finnkinon samaa sarjaa kuin oopperat.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Olen myös Jonas Kaufmannin ihailijoita. Olen nähnyt häneltä monta upeaa ooppraroolia tv-esityksissä.

Eeva Nurro

Luin vasta nyt näitä Jonas Kaufmann-postauksianne, kun ihan sattumalta ne löysin. Hieman voisin kommentoida tuohon My Italy-filmiin. Kyseessä on Jonas Kaufmannin lokakuussa 2016 ilmestyneeseen Dolce Vita-levyyn liittyvä filmi. Filmissä nähtävät konserttiosuudet on taltioitu 4. heinäkuuta 2016 Teatro Carignanossa Torinossa. "Arkinen" esiintymisasu Dolce&Gabbanan.
Puccini-konsertti on taltioitu La Scalassa Milanossa 14.6.2015.
Molemmissa kapellimestarina Jochen Rieder, joka on tehnyt yhteistyötä Kaufmannin kanssa pitkään. Minulla oli ilo kuulla Jonas Kaufmannia oopperakonsertissa Amsterdamissa 4. kesäkuuta. Oli myös tilaisuus jutella sekä Jonas Kaufmannin että Jochen Riederin kanssa.
Sekä My Italy että Puccini-konsertti on julkaistu dvd:nä, My Italy- filmi nimellä Dolce Vita.